viktig att städa

Viktigt att ha ett välstädat hem

Man kan minska allergierna om man städar rätt under pollensäsongen. Pollen känner många av och genom att se till att ha ett välstädat hem så kan man minska irritationen av pollen.

Det viktigaste är att dammsuga hemmet ofta – inga dammtussar. Till din dammsugare bör du ha bra dammsugare filter och framför allt – inte glömma bort att byta filter på din dammsugare lite då och då.

Gamla dammsugarefilter gör att din dammsugare släpper ut mer damm i huset än vad som behövs. Rent generellt sett så ska man byta filter samtidigt som man byter påsen på dammsugaren. Dessutom ska man inte köra en dammsugares påse tills den är knökfull utan byta den ganska tidigt. En full dammsugarepåse gör att din dammsugare tvingas arbeta hårdare och för att göra rent och du riskerar att din dammsugare också sprider ut mer damm än vad som behövs.

Har man mycket problem med allergi finns det ett dammsugarfilter som kallas för hepa filter. Detta filter släpper ut mycket lite damm. På senaste åren har man också lanserat dammsugare som har vattenfilter vilket kan vara bra om man är väldigt allergisk eller om man har husdjur.

Alla som har husdjur som släpper päls får räkna med att man behöver dammsuga oftare än andra. Det finns till och med speciella dammsugare och dammsugaremunstycken som tar upp mer päls än andra dammsugare.

Om man tar hand om sin dammsugare med rätt påsar och rätt filter kan en dammsugare hålla länge. Du kan byta ut slitdelar som dammsugaremunstycken och dammsugareslangar. Din dammsugare påverkar din inomhusmiljö och den är viktigast för allergikern.

Under pollensäsongen kan man passa på att dammsuga lite extra eftersom pollen letar sig in genom ventilationen och springor i fönster. Att dammtorka brukar också hjälpa allergikern under pollensäsongen.

bygga trappor hemma Previous post Trappor och den gyllene regeln
bygg Garageport Next post Att Köpa Garageport