ett nytt duschset

Fräscha upp duschhörnan med ett nytt duschset

Ett enkelt sätt att få en gammal dusch att kännas ny igen utan att spendera massa pengar på att byta duschkabin är att helt enkelt köpa ett nytt duschset. Ett duschset är själva duschhandtaget, duschslangen och hållaren för duschhandtaget. Genom att köpa ett nytt duschset så ser inte bara duschhörnan finare ut utan du får mer och jämnare vattenflöde i din dusch.

Fördelarna med att byta duschset

Vatten är olika hårt i olika delar av landet och när man låter vatten rinna igenom slagar och ut genom handtaget så kommer det förr eller senare att bli stopp då kalk och små skräppartiklar. Kalk är hårt och skräp fastnar lätt i den hårda klumpen som bildas. När det börjar att bildas skräp i ett duschset ser du genom att först kommer små vita kalkavlagringar kring duschhandtaget. Sen märker du att vattentrycket är ojämnt ofta så är det i mitten trycket sviker först.

Utmaningar med kalk och vattenflöde

Vill man kan man försöka att kalka av ett duschset. Det är ofta bara att förskjuta problemet. Det enklaste sättet att få ett bra och jämnt tryck av vatten i duschen är att helt enkelt köpa ett nytt duschset.

Enkelhet i att byta duschset

Att byta ut ett duschset är inte speciellt svårt. Ofta kan man skruva av slagen från ditt gamla duschset och bara skruva dit den nya. Sen byter man ut duschstången. Kan man är det bäst att återvända de gamla skruvhålen i väggen.

Har du en duschkabin är det ofta ännu enklare då man sällan byter duschstången utan bara slangen och duschhantaget när man byter duschset. Vill man byta duschset måste man först ta reda på vilken diameter som blandaren har för utgången till duschslangen. I de flesta fall så är det standard och då kan man köpa vilket duschset som helst till sin duschkabin eller duschhörna.

Så även om man hyr sin bostad och inte vill lägga ned allt för mycket pengar så kan det vara ett lätt sätt att få ett lite bättre badrum. Och det vill ju alla ha…

välja rätt Duschhylla Previous post Maximera Din Duschupplevelse: Vägen till rätt Duschhylla