inredningstips för ditt nya hem

Inredning av ett nytt hem – lite tips

En stor fördel med att flytta är att man får ett helt nytt hem att inreda. En flytt innebär en chans till omstart, att göra sig av med allt som känns gammalt och tråkigt och att få göra om allt i hemmet från början. Jag tror faktiskt att de flesta som tycker om heminredning och design ser det positiva i en flytt även om det såklart också innebär mycket jobb att flytta.

Planering Är Nyckeln: Inköp av Möbler och Heminredning

Om man ska inreda ett nytt hem från grunden är det bra att planera inköp av möbler och heminredning innan man handlar. Ett bra tips som jag plockat upp genom åren är att låta basen i inredningen vara vit. Det kan låta tråkigt med vita väggar och möbler i vitt trä, men jag tycker verkligen inte att det är det. Vit är en perfekt färg på möbler eftersom det är ljust, fräscht och en färg man inte tröttnar på. Vitt passar till alla andra färger – jag kan inte komma på en enda färg som inte passar ihop med vitt. Därför väljer jag alltid vit färg när jag köper möbler i trä. Finns det något snyggare än ett sprillans nytt parkettgolv i ek eller valnöt och vita trämöbler på det? Jag tror faktiskt inte det.

Stoppade möbler som till exempel soffor eller fåtöljer gör sig däremot bra i mörkare färger som svart, brunt eller gråskala – detta är praktiska färger som passar till de flesta accentfärger och tygerna i de stoppade möblerna får gärna ha lite struktur så att inte alla fläckar syns. För fläckar blir det även om man “aldrig” ska äta eller dricka i soffan och även om “bara vuxna” får vara där. Fläckar får man räkna med i all inredning tycker jag.

Belysningens Roll: Enhetlig Färgskala och Accentfärger

I belysning är jag också en stor förespråkare av att hålla en viss nivå och vissa färgval. Belysning med vitt ljus och armaturer i vitt, rostfritt eller möjligen gråskala är en bra idé för den som vill hålla en enhetlig färgskala i sitt hem. Vill man ha färg i belysningen kan man byta ut själva lampan till de färger man valt som accentfärger i inredningen, men själva armaturen passar oftast bäst i vitt eller gråskala.

Förnybar Bas: Möjligheten Att Byta Accentfärger

Nu kanske du tror att jag tycker att den ultimata heminredningen är vit och i gråskala och det låter ju väldigt tråkigt – men så är det inte alls. För när du väl inhandlat grunden i din inredning och har fräscha ljusa väggar, vita trämöbler och en schysst soffa så är det ju dags för det roliga i inredning – alla härliga inredningsdetaljer! För det är inredningsdetaljerna som ska innebära pricken över i i din inredning – roliga färger och spännande mönster som är det som ger ditt hem personlighet. Inredningsdetaljer som textilier, kuddar, plädar, prydnader, tavlor, vaser, krukor och andra detaljer i ditt hem.

Flexibilitet i Heminredningen: Undvik Låsning i En Färgskala

Det fina med att låta möbler och väggfärg stå för en bas och inredningsdetaljer för färg, form, mönster och personlighet i ditt hem är att du lägger en grund som är enkel att förnya. Under en period kanske du snöar in på att använda rött och orange som accentfärger i din inredning och alltså dina inredningsdetaljer och textilier – men smaken förändras ständigt och senare vill du kanske inreda i färger som limegrönt och blått. Då har du alltid kvar din vita och gråskalade bas och kan enkelt ställa undan dina röda och orange textilier och inredningsdetaljer i förrådet ett tag – i väntan på att din smak ändras tillbaka och du blir sugen på att inreda med dessa accentfärger igen. Ett bra sätt att undvika att man blir låst i sin heminredning eller att man till slut får svårt att hålla sig till sina maximalt två accentfärger utan kommer på sig själv att ha ett hem inrett i en brokig regnbågsskala.

dörrmatta Previous post Dörrmattor
moderna Toalettpappershållare för Badrum Next post Stil och Funktion: Att Välja Rätt Toalettpappershållare för Ditt Badrum