köpa armering online

Köpa armering billigt online

Idag står de flesta nybyggda husen på en så kallad gjuten platta. Det är helt enkelt en platta av betong som sedan gjutits med armering i den. Vid första anblick kan gjutningen se ganska komplicerad ut. Man ska blanda bruket rätt, placera armering på rätt höjd osv. Men det behöver inte alls vara speciellt svårt och byggmaterialet så som betong, armering och markdistanser går idag att beställa billigt online. Detta innebär att du får materialet hemkört till dörren så att du helhjärtat kan fokusera på själva byggandet sen.

Vilken armering ska man välja?

Om du någon gång besökt en lite mer välsorterad bygghandel så har du säkert sett långa stålstänger. Detta är armeringsstål och säljs vanligtvis i sex meterslängder med en diameter som varierar mellan 8-22 mm beroende på vilken tillämpning man är ute efter.

En annan variant av armering är de större näten som man ibland hittar, så kallade armeringsnät. Detta lämpar sig för större konstruktioner som exempelvis en platta då man slipper korslägga vanliga armeringsstänger. Även armeringsnäten finns i lite olika dimensioner. För att enklast ta reda på vilka varianter du behöver bör du kontakta din byggåterförsäljare.

Armeringens syfte

När man gjuter något i betong och glömmer armering så är det nästan garanti på att det med tiden uppstår sprickor. Detta beror på att betongen är ett väldigt sprött material där det räcker med konstruktionens egna massa för att skapa dessa sprickor. Det armering då gör är att den jämnar ut belastningen och helt enkelt tar upp de spänningar som uppstår, så att belastningen ska bli mindre på själva betongkonstruktionen.

När man gjuter en platta så är det vanligast med ytsprickor om man skippat armeringen. Detta är självklart jätteviktigt att man har rätt typ av armering och man bör alltid rådfråga med återförsäljaren om man själv inte är van byggare.

Idag går det att köpa armering billigt online varav man får det hemkört till byggplatsen. Väldigt smidigt och man sparar både tid och pengar.

inredningstipsen för trånga hallar Previous post Bästa inredningstipsen för trånga hallar
Hallmattor Next post Hallmattor