trädgårdsarbete

Må bättre med trädgårdsarbete & växthus

Trädgårdsarbete är en meningsfull syssla för både den stressade och upptagna  & sysslolösa personen. Trädgårdsarbete och främst växthus är ett sätt att odla egen mat som är billig, miljövänlig och framför allt ekologisk. Om fler Svenskar som hade möjligheten skulle odla sin egen potatis och andra basvaror skulle det ha stora positiv effekter på miljön. Allt för många grödor köps efter långväga transport. Grödor som med enkelhet skulle kunna odlas i trädgården utan någon större ansträngning.

Växthus

Att ha ett eget växthus är meditativt och precis som djurens positiva inverkan på människan har även växter en rogivande effekt. Att i lugn och ro planera hur växter och annat ska planteras för att växa så bra som möjligt är en rolig och kreativ process. Att plantera tillsammans med sina barn är ett bra sätt att ge dem goda värderingar och möjligheten att se vad lite kroppsarbete kan ge för resultat. För en sak är säker: det blir alltid någon form av resultat om du planterar blommor, potatis eller något annat i trädgården. Att ha ett eget växthus innebär tid att vara stilla och lyssna, och varför inte läsa böcker i detta rogivande utrymme?

Odla egen mat i växthus

Fördelarna med att smutsa ner händerna med naturens jord är så många att man faktiskt undrar varför fler inte utnyttjar möjligheten att odla sin egen mat. Ett växthus kan köpas billigt för några tusenlappar, ofta är det pengar man tjänar in redan på ett år i form av minskade matinköp. Alltså kan billiga växthus hjälpa oss till bättre ekonomi, bättre hälsa och en renare miljö, ganska bra va?

Trädgårdsarbete har positiva effekter

Fler positiva aspekter med trädgårdsarbete har visat sig vara: sociala, pedagogiska, psykologiska och fysiska. Många terapeuter använder flitigt naturen för att bättre få kontakt med sina klienter och patienter. Även skolor verkar oftare ta sig ut med eleverna i naturen för att lära sig om djur och växtlivet på ett mer pedagogiskt sätt. Varje år kan man även läsa om skolor som bedriver olika projekt inom odling, både i växthus och utan.

Inbjudande Badrum Previous post Inbjudande Badrum
vardagsrum inredningstips Next post Fem enkla tips för att inreda ditt vardagsrum med stil