Inbjudande Badrum

Inbjudande Badrum

Få rum är så viktiga i ett hem som ett rent, fräscht och snyggt inrett badrum. Badrummet är ett rum som de flesta av dina besökare och middagsgäster någon gång hamnar i under sitt besök hemma hos dig och många av spekulanterna på ett hus eller en lägenhet låter badrummets skick och i förlängningen också din badrumsinredning väga mycket tungt när de bestämmer sig för om de vill köpa ditt hus eller din lägenhet. Att ha ett fräscht badrum är A och O både när man ska sälja sitt hem och när man vill ge sina gäster ett bra intryck och få dem att känna sig välkomna hem till dig.

Hygien

Viktigast av allt är att badrummet är rent. Särskilt viktigt är det att golvet, toaletten och handfatet är rena och fräscha. Om du har ett badrum där du också hanterar tvätt betyder det att du förmodligen behöver dammsuga ditt badrum ett par gånger i veckan och torka golv, kakel, duschväggar, badkar, toalett och handfat regelbundet eftersom tvätten gör att det bildas mer damm i ditt badrum. Satsa också på en rejäl (och snygg) tvättkorg som håller din tvätt luftad men också döljer smutstvätten på ett bra sätt.

Badrumsinredning

Det näst viktigaste i hur ditt badrum ska uppfattas är din badrumsinredning – både när det gäller badrumsmöbler som skåp, tvättkorg, hängare och krokar, men också badrumstillbehör av textil. Ska du ha en badrumsmatta så måste den alltid vara ren. Köp gärna två stycken som du växlar mellan och tvätta ofta så att dina badrumsmattor verkligen är rena. Ha inte för många handdukar framme i badrummet och se till att även dessa är rena och fräscha. Gärna en gästhandduk som du byter varje gång du har gäster hemma – en gammal tradition som de flesta tillämpade på 80-talet men som idag ganska få verkar ha idag. Övrig badrumsinredning – som tvålkoppar, pumpflaskor och diverse små inredningsdetaljer bör också hållas fräscha och rena för att intrycket av ditt badrum ska kännas fräscht.

Har du middagsgäster över som kanske inte besöker ditt hem särskilt ofta – eller om du rent av ställt till med en riktig fest, kan du göra din badrumsinredning extra trevlig genom att ställa en snittblomma och en liten ljuslykta med ett tänt doftljus inne i badrummet. Det kommer garanterat att uppskattas av dina gäster och får dem att känna sig önskade och välkomna hemma hos dig.

säkerhetsgolv Previous post Varför du behöver ett säkerhetsgolv
trädgårdsarbete Next post Må bättre med trädgårdsarbete & växthus